Καλωσορίζουμε σήμερα το νέο αναβαθμισμένο ιστότοπο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, που φιλοδοξεί να περάσει το σύλλογό μας σε μια νέα εποχή επικοινωνιακής αμεσότητας. Ο νέος ιστότοπος, που τίθεται στη διάθεση των μελών μας, έρχεται για να συνεισφέρει στη ριζική βελτίωση της παροχής υπηρεσιών άμεσης και αποτελεσματικής ενημέρωσης στα μέλη μας για την ευκολότερη πρόσβασή τους σε υπηρεσίες που παρέχουμε πλέον προς αυτά.

Χαρακτηριστικά, πέρα από υπηρεσίες έκδοσης γραμματίων που μέχρι σήμερα παρέχονταν, η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων και χρήση του  δίνει και νέες δυνατότητες εξυπηρέτησης μέσω του ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος διαχείρισης υποθέσεων διοικητικής και πολιτικής – ποινικής δικαιοσύνης  που σύντομα θα αναπτυχθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, πληροφόρηση πορείας υποθέσεων κλπ). Μάλιστα προσωρινά και μέχρι την ενεργοποίηση αυτών των υπηρεσιών μέσω του πληροφοριακού συστήματος ο Σύλλογός μας στην αναβαθμισμένη περιοχή μελών θα αναρτά τα πινάκια των δικασίμων των δικαστηρίων της Σύρου αλλά και τα αποτελέσματα των αποφάσεων του Πρωτοδικείου Σύρου (χωρίς το κείμενο), ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν έγκαιρη ενημέρωση για την πορεία των υποθέσεών τους. Η πληροφόρηση αυτή είναι απαραίτητη κυρίως για τους συναδέλφους εκτός Σύρου, για τους οποίους η άμεση ενημέρωση προϋπέθετε μέχρι σήμερα ταξίδι στη Σύρο με διανυκτέρευση.

Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης χρήσιμους συνδέσμους που θα μας εξυπηρετήσουν στην καθημερινότητα, όπως για την έκδοση παραβόλων, για την επικοινωνία με τον φορέα κοινωνικής ασφάλισης, χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις δικαστικών υπηρεσιών και συλλόγων αλλά και δικαστικών επιμελητών στην περιοχή μας.

Όμως δεν σταματάμε εδώ. Προσπάθειά μας και επιδίωξη είναι η άμεση και αποτελεσματική  υποστήριξή μας στους δικηγόρους του συλλόγου μας, ενός συλλόγου που λόγω και της νησιωτικότητας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ενημέρωσης των μελών και επικοινωνίας με την έδρα του Πρωτοδικείου. Η προσπάθεια αυτή θα είναι συνεχής και κάθε υπόδειξη και πρόταση για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω του ιστοτόπου θα αξιολογείται και αν είναι τεχνικά εφικτό θα ενσωματώνεται σ’ αυτόν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μελών μας με στόχο να διευκολύνει τη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε στην προσπάθεια εξυπηρέτησης του πολίτη με αξιόπιστες υπηρεσίες και λειτουργικές λύσεις.

Σύρος, Φεβρουάριος 2018

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου

Κωνσταντίνος Ιωάννου Φιφλής